IV Jornades d’investigadors predoctorals de la UdG

Des del dilluns 13 i fins al dijous 16 de juliol de 2020 se celebraran les IV Jornades d’Investigadors Predoctorals de la Universitat de Girona, organitzades per l’Escola de Doctorat i l’Associació UdG.doc, en col·laboració amb el Vicerectorat de Recerca. Es duran a terme a la sala d’actes de la Facultat de Medicina i d’Infermeria de la Universitat de Girona, al Campus Centre. 

Descarrega el programa aquí

La celebració d’aquestes Jornades té la voluntat d’oferir un espai de formació, inercanvi de coneixement, difusió de la recerca i debat entre totes les investigadores i els investigadors en formació de la nostra universitat. 

Amb aquest propòsit, s’han programat sessions informatives, workshops sobre inserció laboral i sessions de COMUNICACIÓ ORAL sobre la recerca que estan desenvolupant els doctorands de la Universitat.  

Més informació aquí

Seminarios de Historia Rural – Fernanda Barcos

ANULADO COVID19 Seminarios de Historia Rural con Fernanda Barcos

17 d’abril de 2020 – Fernanda Barcos (Universitat de la Plata) Resistencia, conflicto y negociación. Los pueblos rurales y el Estado de Buenos Aires en el marco de las nuevas reformas liberales (1854-1861).

Todas las sesiones empiezan a las  16 h en la sala del Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona (Facultat de Lletres. Plaza Ferrater Mora, 1. 17004 Girona. Tel. 972 41 89 45).

Las sesiones son gratuitas y no hace falta inscripción previa. 

Con el suporte del MINECO: proyecto de investigación  PGC2018-096350-B-100

M. Àngels Cabre – Judaismes: mirades heterodoxes

Dijous, dia 20 de febrer, a les 18.30 h, M. Àngels Cabre, (escriptora i especialista en feminisme cultural.) farà la conferència «La provocació controvertida de Gertrude Stein» a l’Institut d’Estudis Nahmànides del Patronat Call de Girona. Serà la segona sessió del cicle Judaismes: mirades heterodoxes.

Resultat d'imatges per a "Judaismes: mirades heterodoxes"

Gertrude Stein no va ser mai un exemple d’ortodòxia. Però sempre es va mantenir fidel a les seves conviccions. Ocupà un lloc que molt poques dones acostumaven a tenir en els ambients intel·lectuals del seu temps, encara menys en el món de les avantguardes del segle XX. En la conferència del dijous vinent, M. Àngels Cabré parlarà de la singular i exigent obra literària de Gertrude Stein en tant que exponent del modernisme i explicarà en quin sentit va esdevenir mecenes artística al París de les primeres dècades del segle passat i va animar la creació de personalitats artístiques com ara Apollinaire, Picasso o Hemingway.

Des de l’any 2005, l’Institut d’Estudis Nahmànides i la Càtedra Ferrater Mora col·laboren estretament en l’organització i realització d’un cicle de conferències anual al voltant d’una temàtica relacionada amb la cultura jueva i el pensament (veure). En el cicle d’enguany, parlarem de visions heterodoxes dintre del judaisme. Camins diversos han conduït a posicionaments no sempre acceptats per l’entorn jueu ortodox. En qualsevol història o tradició, sempre hi ha veus transgressores i divergents. També en la història del judaisme.