Última sessió del 14è Seminari d’Història Medieval

«Mercanti, banchieri e imprenditori alla corte dei papi (XV-XVI secolo)»

El 14è Seminari d’Història Medieval arriba a la darrera jornada. L’edició 2017-2018 del Seminari es clourà amb la jornada «Mercanti, banchieri e imprenditori alla corte dei papi (XV-XVI secolo)», a càrrec d’Ivana Ait,  de la Università degli Studi di Roma «La Sapienza». 

Ivana Ait ensenya història medieval a la Universitat La Sapienza de Roma. Principalment, Ait enfoca el seu estudi en la història social i econòmica, orientant l’anàlisi a la investigació dels sistemes de producció i al comerç de crèdit.  Les  dues línies principals d’estudi que treballa són el món del treball i les activitats dels comerciants-banquers. Les seves publicacions inclouen: Dai casali alla fabbrica di San Pietro. I Leni: uomini d’affari del Rinascimento (amb M. Vaquero Pineiro, Roma nel Rinascimento 2000); Maestranze e cantieri edili a Roma e nel Lazio. Lavoro, tecniche, materiali nei secoli XIII-XV (curatrice, Vecchiarelli 2002); Il commercio nel medioevo (Jouvence 2005).

El seminari tindrà lloc el divendres 4 de maig a les 11 h a l’Aula A4 de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, amb entrada gratuïta i sense inscripció prèvia.

Pots consultar el calendari complet del seminari clicant al següent enllaç: calendari SHM