Seminari de recerca a càrrec de Lídia Carol i d’Arturo Larcati

«Stefan Zweig e la guerra di Spagna (con particolare riferimento allà Catalonia)»

El pròxim 25 de gener de 2019 tindrà lloc la 1a sessió del Seminari de recerca de l’Institut de Llengua i Cultura Catalanes (ILCC). La Dra. Lídia Carol (Università di Verona) i el Dr. Arturo Larcati (Università di Verona – Stefan Zweig Centre, Salzburg) seran els encarregats de conduir la sessió «Stefan Zweig e la guerra di Spagna (con particolare riferimiento allà Catalonia)».

  • Dra. Lídia Carol (U. Verona): Stefan Zweig i Catalunya: Montserrat i Hostalric
  • Dr. Arturo Larcati (U. Verona-Stefan Zweig Centre, Salzburg): Stefan Zweig e la guerra di Spagna (con particolare riferimiento alla Catalogna)

Lídia Carol Geronès és doctora en Ciències Humanes i de la Cultura (línia de recerca: Literatura contemporània, teoria de la literatura i literatura comparada) per la Universitat de Girona. Des del 2005 viu a Itàlia on ha adquirit experiència docent com a professora de llengua i cultura catalanes en diferents universitats: Universitat de Bolonya (2006-2009), Universitat de Trento (2009-2012) i Universitat de Verona (2012-actualitat). La seva tasca a l’exterior de promoció i difusió de la llengua i la cultura catalanes, li va valdre, l’any 2013, el Premi Josep Maria Batista i Roca (IPECC).

Arturo Larcati és professor associat de literatura alemanya i ha obtingut l’Abilitazione Scientifica Nazionale. Ha treballat l’expressionisme alemany i la teoria de la metàfora des del punt de vista de la poètica dels autors. Es va especialitzar en literatura austríaca amb estudis sobre Ingeborg Bachmann i Stefan Zweig. Va rebre el premi Theodor Körner de la ciutat de Viena.

La sessió tindrà lloc el 25 de gener a les 12 h a la Sala de l’ILCC (cinquè pis de l’edifici Sant Domènec II). L’assistència és lliure i gratuïta.

Per a més informació, consulteu el web de l’ILCC.